Golvslipning

Så här utför vi en perfekt golvslipning

Så här går det till när vi slipar ett trägolv:

  • Först måste rummet där golvet ska slipas städas, allt löst ska bort och det får inte stick upp på några spikar eller finnas några lösa plankor. Annars kan slippappret trasas sönder.

  • Första slipningen genomförs med ett grövre slippapper, 40 korn eller grövre beroende på golvets skick. På med hörselskydd och ansiktsmask. När man slipar är det mycket viktigt att maskinen är i rörelse hela tiden, annars kan det bli fula märken.

  • När den stora golvytan är färdigslipad är det dags för kanterna och hörnen, för detta använder vi en speciell kantslipmaskin. Även här är det av största vikt att man håller maskinen i konstant rörelse, annars uppstår lätt ”kratrar” i träet.

  • När den grova slipningen är genomförd är det dags att slipa med finare papper. Andra slipningen kan göras med 60 eller 80 korns slippapper, tredje med 100 eller 120. Det är viktigt att golvet är jämnt och lent innan det är dags för efterbehandling. Gör inte för stora hopp mellan grovlekarna på papperet, det har alltid negativ påverkan på slutresultatet.

  • När golvet har nått önskat nivå är det dags för efterbehandlingen. Vi har kunskap och erfarenhet av lack, olja, hårdvaxolja med mera och kan hjälpa dig att hitta rätt efterbehandling för just ditt trägolv.

 

Vi utför golvslipning i Järfälla med omnejd